EXPA/PIXSELL
EXPA/PIXSELL

Filip Mihaljević sjajan treći na Dijamantnoj ligi u Lausanni

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 26.08.21. | 21:23

Najbolji hrvatski atletičar osvojio je odlično treće mjesto na jednom najvećih svjetskih mitinga

Fantastični Filip Mihaljević osvojio je treće mjesto na superjakom mitingu Dijamantne lige u Lausanni. Najbolji hrvatski atletičar je s rezultatom 21.37 bio treći iza dvojice osvajača olimpijskih medalja u Tokiju, Amerikanca Ryana Crousera i Novozelanđanina Tomasa Walsha. Mihaljević je iza sebe ostavio srebrenog iz Tokija Amerikanca Joea Kovacsa koji je bio tek peti, a iza člana splitskog ASK-a ostali su još Srbin Sinančević na četvrtom mjestu, pa Talijan Weir, Čeh Stanek, Brazilac Romani i još jedan Amerikanac Otterdahl.

Mihaljević je hitac vrijedan trećeg mjesta na popularnoj Athletissimi bacio u četvrtoj seriji, nakon slabijeg ulaska u natjecanje uspio je za nekoliko centimetara prebaciti Sinančevića i Kovacsa. Po novim pravilima Dijamantne lige nakon pet serija u natjecanju ostaju samo trojica najboljih nakon čega jednim hicem odlučuju pobjednika. Dakle, imao je Filip priliku za bolji plasman, ali Crouser i Walsh su ipak bili predobri. U zadnjoj seriji Mihaljević je bacao prvi, kugla je pala na 20.36 metara. Walsh je potom bacio 22.10, ali Crouser je svijet za sebe, s čak 22.64 potvrdio je dominaciju u trenutno najjačoj atletskoj disciplini. Imao je Amerikanac pet uspješnih hitaca, svih pet debelo preko 22 metra i svih pet bi mu donijelo pobjedu. Koliko je dobar moći će se uskoro uvjeriti zagrebačka publika jer Crouser dolazi na Hanžekovićev memorijal 13. rujna.

Biti će tamo naravno i naš Filip Mihaljević, baca koji pripada svjetskoj eliti što će sigurno pokazati i na finalu Dijamantne lige koje je na rasporedu idućeg tjedna u Zurichu.


Tagovi

Filip MihaljevićAtletikaDijamantna liga

Ostale Vijesti